Meie organismi kudede ja vedelike pH tase on erakordselt tähtis, kuna see mõjutab meie tervist ja peegeldab faktiliselt selle seisukorda ning sisemist puhtust. Mida lähemal on pH tase vahemikule 7.35 - 7.45, seda parem on meie tervis ja selle üldseisund. Hoides pH taseme näitajat nimetatud raamides, suurendame me märgatavalt organismi vastupanuvõimet selliste haiguste vastu nagu külmetushaigused ja gripp, samuti hoiab see ära vähki ja teistesse rasketesse haigustesse haigestumise. Meie organismis happesuse taseme hoidmine selles tervist hoidvas vahemikus sõltub samuti ka õigest eluviisist ja muudatustest meie toitumises, mis tagavad meile kaitse kogu eluks.
Happesuse tase sarnaneb termomeetri tööpõhimõttele, kuna näitab happe ja leelise suurenemist või vähenemist organismi vedelikes. Kõrvalekaldumine pH normaalsest vahemikust 7.35 - 7.45 alla- või ülespoole võib olla potentsiaalselt tõsise haiguse sümptomiks ja haiguse algstaadiumiks. Kui organism ei suuda happeid efektiivselt neutraliseerida ja väljutada, siis need kogunevad ekstartsellulaarsetes vedelikes ja sidekudedes, rikkudes sellega rakkude terviklikkuse ja ainevahetuse. Samuti sellisel juhul, kui organism on veres sisalduva suure biokarbonaadi hulga tõttu tugevalt leeliseline, siis võib toimuda metaboolne alkaloos, mis põhjustab tõsiseid tagajärgi. Ka selline seisund vajab kiiret korrigeerimist. Seepärast on organismi vedelike happelisuse taseme kontrollimine täiesti hädavajalik.